Univé nieuwe hoofdsponsor voor Loopcircuit de Kop van Drenthe

Loopcircuit de Kop van Drenthe heeft een nieuwe hoofdsponsor: Univé. De naam van het evenement verandert daarmee in Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe. Ook wordt het loopcircuit verder uitgebreid met onder meer framerunning, speciale lopen voor scholieren en met canicross.Loopcircuit de Kop van Drenthe bestaat uit verschillende lopen in Noord-Drenthe.

Naast klassementen per loop, is er een algemeen klassement en zijn er prijzenschema’s per leeftijdscategorie. “Zo maakt iedereen kans en creëren we wedstrijden in een wedstrijd”, vertelt medeorganisator Jantienus Warners. “Loopcircuit De Kop Van Drenthe staat voor kleinschalige hardloopevenementen waar naast sport, gezelligheid centraal staat. Een loop is vaak een reünie voor lopers uit de regio.

Hardlopen mogelijk maken voor iedereen

Het loopcircuit heeft een duidelijk doel: zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. “Daarom organiseren we wedstrijden voor jong en oud”, legt Warners uit. Zelfs 2-jarigen kunnen bij bepaalde wedstrijden al meedoen. “Daarnaast hebben we bij sommige wedstrijden een zogenoemde G-loop, speciaal voor atleten met een beperking. Zo maken we hardlopen mogelijk voor iedereen.”Het is een missie waar Univé zich de komende drie jaren graag bij aansluit. “Als Supporter van Sport weten we hoe belangrijk bewegen is. Voor iedereen”, legt Erika Broekema – Adviseur Ledenzaken & Sponsering bij Univé Noord-Nederland – uit. “Daarom gaan we ook bij meerdere lopen een wedstrijd voor frame running organiseren.” Bij frame running wordt een driewielig loopframe zonder pedalen maar met een borststeun en stuur gebruikt. Kinderen en volwassenen met een lichamelijk beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Scholieren en canicross

Daarnaast krijgen de lopen in Annen, Borger, Gieten, Zuidlaren, Vries en Zeijen een wedstrijd voor scholieren en wordt de loop in Borger uitgebreid met canicross, een sport waarbij je hardloopt met je hond.

Programma

5 februari: Magnin cross Zuidlaren

26 maart: Anner Boscross

6 mei: Hunebedloop Borger

13 mei: Run van Gieten

14 oktober: Zuidlaardermarktloop

12 november: VOV run Vries

26 november: Zeijer Strubbenloop