Nieuws

Univé nieuwe hoofdsponsor voor Loopcircuit de Kop van Drenthe

Loopcircuit de Kop van Drenthe heeft een nieuwe hoofdsponsor: Univé. De naam van het evenement verandert daarmee in Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe. Ook wordt het loopcircuit verder uitgebreid met onder meer framerunning, speciale lopen voor scholieren en met canicross.Loopcircuit de Kop van Drenthe bestaat uit verschillende lopen in Noord-Drenthe.

Naast klassementen per loop, is er een algemeen klassement en zijn er prijzenschema’s per leeftijdscategorie. “Zo maakt iedereen kans en creëren we wedstrijden in een wedstrijd”, vertelt medeorganisator Jantienus Warners. “Loopcircuit De Kop Van Drenthe staat voor kleinschalige hardloopevenementen waar naast sport, gezelligheid centraal staat. Een loop is vaak een reünie voor lopers uit de regio.

Hardlopen mogelijk maken voor iedereen

Het loopcircuit heeft een duidelijk doel: zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. “Daarom organiseren we wedstrijden voor jong en oud”, legt Warners uit. Zelfs 2-jarigen kunnen bij bepaalde wedstrijden al meedoen. “Daarnaast hebben we bij sommige wedstrijden een zogenoemde G-loop, speciaal voor atleten met een beperking. Zo maken we hardlopen mogelijk voor iedereen.”Het is een missie waar Univé zich de komende drie jaren graag bij aansluit. “Als Supporter van Sport weten we hoe belangrijk bewegen is. Voor iedereen”, legt Erika Broekema – Adviseur Ledenzaken & Sponsering bij Univé Noord-Nederland – uit. “Daarom gaan we ook bij meerdere lopen een wedstrijd voor frame running organiseren.” Bij frame running wordt een driewielig loopframe zonder pedalen maar met een borststeun en stuur gebruikt. Kinderen en volwassenen met een lichamelijk beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Scholieren en canicross

Daarnaast krijgen de lopen in Annen, Borger, Gieten, Zuidlaren, Vries en Zeijen een wedstrijd voor scholieren en wordt de loop in Borger uitgebreid met canicross, een sport waarbij je hardloopt met je hond.

Programma

5 februari: Magnin cross Zuidlaren

26 maart: Anner Boscross

6 mei: Hunebedloop Borger

13 mei: Run van Gieten

14 oktober: Zuidlaardermarktloop

12 november: VOV run Vries

26 november: Zeijer Strubbenloop

Anner Bos Cross onderdeel van loopcircuit De Kop van Drenthe

Met ingang van 2022 is de Anner Bos Cross onderdeel van De Kop Van Drenthe.

Sinds 2013 was het Rabobank Loopcircuit in Drenthe een begrip. Met ingang van 1 januari 2022 stopt de Rabobank vanwege een ander marketingbeleid met de sponsoring van dit circuit genaamd de Rabocup. Uiteraard een flinke aderlating voor de organisatie van het circuit maar is dankbaar voor de 9 jaar dat de bank als hoofdsponsor heeft bijgedragen aan de promotie van het hardlopen voor jong en oud in Noord-Drenthe. Het circuit, welke haar waarde de afgelopen jaren wel heeft bewezen, gaat echter door en (voorlopig) onder de naam: Loopcircuit de Kop van Drenthe. 

Kijk hier voor het totale programma.

Natte maar sfeervolle AnnerbosCROSS 2021 doet haar naam eer aan

Nat was het zeker, maar dat weerhield een mooi deelnemersveld niet om aan de start te verschijnen. Fabian ten Cate uit Haren won de 10 kilometer bij de mannen in 34.12, hij liet hierbij Jan Stuursma en Freek Hoolsema op afstand, zij kwamen in een close finish over de eindstreep. Bij de vrouwen won Bertine de Vries de 10 kilometer, voor Alinda van Luijk en Christien Koning. Op de 5 km ging Rune Krol met de winst er vandoor bij de mannen. Bij de vrouwen gingen de gezusters Spreen uit Rolde voorop, Sabine ging Daphne net voor.

Het was de laatste Annerboscross onder bezielende leiding van Gosse Folkertsma, hij werd in de bloemen gezet. Niet voor niets, hij zorgde bijna 13 jaar voor goed georganiseerd hardloopplezier.

De start

We mogen weer! 3 oktober 2021

Het doet ons deugd dat we dit jaar weer een een nieuwe editie van de AnnerBosCross mogen organiseren.

De Annerboscross is dit jaar een hardloopevenement: een gevarieerde cross van 5 en 10 km. We organiseren dit jaar geen obstaclerun.

De start is om 13.30 uur in zwembad de Borghoorns, Ronkelskamp 40 in Annen.
Het parcours van de cross loopt door het Kniphorstbos.

De 5 en de 10 km maken beide onderdeel uit van het circuit van de Rabocup.
Kosten voor zowel de 5 als 10 km zijn 7,50 euro bij voorinschrijving.

De na-inschrijving kost 9,00 euro, deze kunnen alleen contant worden voldaan ter plaatse. Naast de voorinschrijving online, kan ook ter plekke nog worden ingeschreven vanaf 12.00 uur tot uiterlijk een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Voorinschrijving is gewenst in verband met een snelle doorloop van het uitreiken van de startnummers.

De voorbereidingen zijn in volle gang

We zijn druk aan de slag met het voorbereiden van een mooie zondagmiddag. Een mooie run met een aantrekkelijk parcours van 5 en van 10 km. En in het zwembad voorafgaand een obstaclerun voor de kinderen. Wil je weten welke verrassingen we dit jaar in petto hebben? Kom vooral langs en doe mee als deelnemer of vrijwilliger.

Hilly Oosting, Gosse Folkertsma, Clara Klinkers, Diny Eleveld en Bianca Klinkhamer