De Hunzerun 2016

Het was een geslaagde dag voor zowel de deelnemers als de organisatie op de nieuwe start locatie.Vooraf aan de Kidsrun was een warming up op swingende muziek. Waarna de Kidsrun begon om 14.30 uur met groep 1 en 2 van de basisschool. De kinderen deden flink hun best en snel dat ze waren! Aansluitend was de start van de 700 meter voor groep 3,4 en 5. De snelste jongen was: Julian Hegge uit Annen. En het snelste meisje: Daphne Lahuis uit Gasselte. Als laatste van de Kidsrun startte de 1400 meter met de kids van groeps 6,7 en 8. Deze hebben laten zien wat ze in huis hadden, wat ging dat snel! Deze is bij de jongens gewonnen door: Thijs Kolschot uit Gieten. En bij de meisjes was het: Femke Pietersma uit Gieten die de snelste tijd neerzette.

Na de prijsuitreiking van de kidsrun was om 15.30 de start van de 5 km en de 10 km. Het parcours lag er mooi bij en het was ideaal loop weer! Het parcours was zowel verhard als onverhard, waardoor de deelnemers flink op proef werden gesteld. Op eerste plaats bij de 5 km is geëindigd in de categorie mannen (overall): Dennis van Heeteren uit Annen. Het duurde niet lang voordat de eerste dame binnen kwam sprinten, namelijk Anouk Haaijema uit Vries.

Al snel kwam na twee rondes de snelste man van de 10 km binnen: Arjan Marchand uit Groningen. En de vrouwen lieten het wederom niet afweten, waarbij Marrijtje Molenhuis uit Assen op de eerste plaats is geëindigd.

De opbouw, het verloop en de afbouw liep gesmeerd, dankzij de inzet van onze geweldige vrijwilligers. Namens de organisatie: Hartelijk bedankt!

De Hunzerun werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren, onder andere de Rabobank. Wij bedanken onze sponsoren voor het leveren van de bijdrage.

Misschien tot volgend jaar bij de AnnerBosCross!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *